Wat zijn uitbreidingen?

In de Scratch-editor kunt je groepen extra blokken toevoegen die " uitbreidingen " worden genoemd. Er zijn bijvoorbeeld uitbreidingen die je in staat stellen om fysieke apparaten te programmeren (zoals micro:bit en LEGO robotica kits) en om tekst te vertalen binnen je Scratch projecten. We zullen in de loop van de tijd nieuwe uitbreidingen blijven toevoegen, zodat wat je met Scratch kunt doen in de loop van de tijd zal blijven groeien.

Hoe kan ik ze gebruiken?

Als je op de " Uitbreidingen " knop in de linkerbenedenhoek van de Scratch-programmeereditor klikt, zie je een overzicht van alle Scratch-uitbreidingen. Als je een van de uitbreidingen selecteert, wordt er een nieuwe categorie blokken aan je project toegevoegd. De uitbreiding zal automatisch worden geladen elke keer dat je project wordt geopend. U kunt meerdere uitbreidingen aan hetzelfde project toevoegen.

Kan ik mijn eigen uitbreiding maken?

Het Scratch Team zal in de toekomst specificaties en richtlijnen voor uitbreidingen publiceren. Zodra deze beschikbaar zijn, zul je in staat zijn om uitbreidingen in te dienen bij het Scratch Team om deze in de officiële Scratch 3.0 uitbreidingsbibliotheek in overweging te nemen. We zullen ook richtlijnen geven voor het ontwikkelen en distribueren van "experimentele" uitbreidingen, die gebruikt kunnen worden om projecten op individuele computers te maken, maar niet gedeeld kunnen worden in de Scratch online gemeenschap.

Wat is de ScratchX website?

De ScratchX website (scratchx.org) was een experimenteel testbed voor uitbreidingen. Uitbreidingen die zijn gemaakt voor ScratchX zijn niet uitwisselbaar met Scratch 3.0. Zodra experimentele uitbreidingen volledig worden ondersteund in Scratch, zullen we de ondersteuning voor ScratchX stopzetten en ontwikkelaars en gebruikers tijd geven om de overgang van ScratchX naar het nieuwe uitbreidingsplatform te maken.