Ga naar het gedeelte "Variabelen" van het blokkenpalet, selecteer "Maak een variabele" en klik vervolgens op het selectievakje naast "Cloud variabele (opgeslagen op server)". De gegevens die aan je cloudvariabele zijn gekoppeld, worden op de server opgeslagen, in de loop van de tijd bewaard en zijn toegankelijk voor iedereen die het project opent.

Er is een aantal redenen waarom cloud variabelen mogelijk niet in je editor verschijnen:

• Als je een nieuwe Scratcher bent, worden cloud variabelen op je account uitgeschakeld totdat je de Scratcher-status verkrijgt. Je kunt deze status verkrijgen door actief te zijn in de gemeenschap en te wachten op een uitnodiging om Scratcher te worden.
  • Als je Scratch op een Android-apparaat gebruikt, zijn cloud variabelen uitgeschakeld voor je apparaat.