Cloudvariabelen maken het mogelijk om gegevens van een project op te slaan en te delen met andere mensen in de Scratch-gemeenschap. Je kunt cloudvariabelen gebruiken om enquêtes en andere projecten te maken waarbij anderen in de gemeenschap toegang hebben tot de gegevens en deze in de loop van de tijd kunnen aanpassen.

Wanneer je interactie hebt met een project met behulp van cloudvariabelen, kunnen de gegevens die bij je interacties horen samen met je gebruikersnaam worden opgeslagen, en kunnen anderen deze bekijken.

Alleen getallen kunnen worden opgeslagen in cloudvariabelen.

Als je iets ongepast ziet in de cloudvariabelen, klik dan op de knop "Melden" (onder op de projectspeler op de projectpagina). Zorg ervoor dat je "cloudvariabelen" vermeldt wanneer je je reden in het rapport typt.