Pilvimuuttujien avulla projektin tiedot voidaan tallentaa ja jakaa muiden Scratch-yhteisön ihmisten kanssa. Pilvimuuttujien avulla voit tehdä tutkimuksia ja muita projekteja, joissa muut yhteisön jäsenet voivat käyttää ja muokata tietoja ajan mittaan.

Kun olet vuorovaikutuksessa projektin kanssa pilvimuuttujien avulla, vuorovaikutukseesi liittyvät tiedot tallennetaan käyttäjänimelläsi ja muut voivat nähdä ne.

Pilvimuuttujiin voidaan tallentaa vain numeroita.

Jos näet pilvimuuttujissa jotain sopimatonta, klikkaa "Raportoi" -painiketta (projektisivun projektisoittimen alla). Muista mainita "pilvimuuttujat", kun kirjoitat syyn raporttiin.