Scratch Link draait een kleine server op je computer waarmee Scratch in je webbrowser kan communiceren via websockets. Scratch in je browser kan de server vinden die Scratch Link maakt op “ws://127.0.0.1”, wat een andere manier is om je locale machine aan te duiden.

In februari 2022 hebben we een belangrijke beveiligingsupdate voor Scratch Link vrijgegeven. Als je moeilijkheden hebt om Scratch Link te gebruiken, zorg dan dat je de meest recente versie draait. Je kunt de meest recente versie here downloaden, of in de Apple or Microsoft app stores.

Als je de Scratch App gebruikt (ook bekend als offline editor) om met fysieke apparaten te verbinden, zorg dan dat je Scratch App ten minste geüpdatet is tot versie 3.29.