Scratch Link draait een kleine server op je computer waarmee Scratch in je webbrowser kan communiceren met behulp van webaansluitingen.  Scratch kan in jouw browser de server vinden die Scratch Link creëert op "device-manager.scratch.mit.edu" met behulp van poort 20110, maar het is eigenlijk gewoon jouw lokale machine (127.0.0.1)..

Zorg ervoor dat deze url niet wordt geblokkeerd door jouw inhoudsfilter en dat geen andere software gebruik maakt van die poort.