Soms is er een conflict tussen Scratch en de manier waarop Windows automatisch verbinding maakt met een bluetoothapparaat waarmee jouw computer al eerder verbinding heeft gemaakt.  Om het te omzeilen moet je je besturingssysteem handmatig vertellen dat het het apparaat moet "vergeten".

Om het apparaat te "vergeten":

• Open de instellingen door het Windows-menu te openen en te kiezen voor Instellingen (het tandwielpictogram).
  • Kies "Apparaten."
  • Klik in de lijst met apparaten "Andere apparaten" op je apparaat en klik vervolgens op "Apparaat verwijderen".

Dat moet het apparaat detecteerbaar maken door Scratch met behulp van Scratch Link.