Als een account geblokkeerd is, heeft de eigenaar geen toegang meer tot zijn/haar account en kan hij/zij geen projecten maken of reacties plaatsen. Wanneer hij/zij inlogt, wordt er een pagina weergegeven die uitlegt waarom het account geblokkeerd is.

Soms kan de eigenaar in hoger beroep gaan: als de eigenaar begrijpt waarom zijn/haar account werd geblokkeerd en belooft de Scratch Community-richtlijnen te volgen, kan hij/zij gedeblokkeerd worden.

Soms kan er geen hoger beroep worden gedaan: bijvoorbeeld bij een tijdelijke blokkering, en bij blokkeringen van alternatieve accounts waarbij er hoger beroep gedaan moet worden op het geblokkeerde hoofdaccount. Die gebruikers zien geen hoger-beroepformulier en moeten geen contact opnemen met het Scratch-team over hun geblokkeerde accounts.