Scratch zal in de meeste huidige webbrowsers draaien op desktops, laptops en tablets. Je kunt projecten op mobiele telefoons bekijken, maar op dit moment raden we niet aan om projecten op telefoons te maken of te bewerken. Hieronder vindt u de lijst met officieel ondersteunde browsers en aanbevolen besturingssystemen.

Ondersteunde browsers:

Desktop

Chrome (63+)

Edge (15+)

Firefox (57+)

Safari (11+)

Internet Explorer is NOT supported.

Tablet

Mobile Chrome (63+)

Mobile Safari (11+)

Opmerking:

Als jouw computer niet aan deze eisen voldoet, kun je de Scratch app editor uitproberen.

Als je een WebGL-fout tegenkomt, probeer dan een andere browser.

Aanbevolen besturingssystemen:

Windows 10 versie 1709 of hoger

MacOS 10.13 o hoger

iOS versie 10 of hoger (alleen tablets)

Android 7.0 of hoger (alleen tablets)

Op tablets is er momenteel geen manier om "ingedrukt" blokken of rechtermuisklik-contextmenu's te gebruiken..