De online versie van Scratch zou moeten draaien in de meeste browsers en besturingssystemen.  Dat gezegd zijnde, het Scratch Team onderhoudt Scratch alleen om te zorgen dat het werkt in de volgende browsers:

Desktop

• Chrome (63+)
  • Edge (15+)
  • Firefox (57+)
  • Safari (11+)

Internet Explorer wordt NIET ondersteund.

Tablet

• Mobile Chrome (63+)
  • Mobile Safari (11+)

Het gebruik van enig ander besturingssysteem en/of browser kan resulteren in ongewenst gedrag dat het Scratch Team niet voor je kan oplossen.

Wat betreft de offline versies van Scratch onderhoudt het Scratch Team alleen de versies voor download die kunnen worden gevonden op onze download pagina, https://scratch.mit.edu/download. Echter, er is een versie van Scratch die wordt onderhouden door de Raspberry Pi foundation voor Raspbian. We hebben ook de Scratch 2 app (https://scratch.mit.edu/download/scratch2) en Scratch 1.4 app (https://scratch.mit.edu/scratch_1.4/) beschikbaar voor downloaden.