Net als veel andere grote websites gebruiken we een Content Delivery Network (CDN) om Scratch over de hele wereld te verspreiden. Hoewel CDN's Scratch op veel locaties sneller en gemakkelijker toegankelijk maken, is het mogelijk dat de CDN-servers van Scratch een IP-adres kunnen delen met sites die door jouw netwerk zijn geblokkeerd. Als jouw filter het IP-adres van de andere site heeft geblokkeerd en de respons in de cache is geplaatst, kan het ook Scratch blokkeren.

Om deze reden raden wij aan sites te blokkeren die domeinnamen gebruiken in plaats van IP-adressen, die steeds vaker worden gedeeld. Als je netwerkbeheerder dit heeft gedaan en je hebt nog steeds problemen, zorg er dan voor dat je netwerkfilter Server Name Indication of "SNI" ondersteunt. Als je er zeker van bent dat deze allemaal goed zijn geconfigureerd, raden we je aan om je netwerk cache te wissen en dan te proberen om Scratch opnieuw te openen.