Wij bieden geen instellingen aan waarmee je de mogelijkheid van een andere account om te delen of commentaar te geven op Scratch zou kunnen uitschakelen. Er zijn echter een paar opties die je kunt overwegen om de interacties van je leerlingen met andere Scratchers te beperken.

Een optie zou zijn om commentaar geven op de profielpagina's en projectpagina's van elke individuele student uit te schakelen - dit zal andere Scratchers beperken in het communiceren met je studenten buiten het "mooi vinden" en "favoriet maken" van hun projecten. Maar je leerlingen kunnen dan nog steeds projecten delen of commentaar geven op Scratch.

Als alternatief kun je de Scratch-app overwegen (beschikbaar voor Windows, MacOS, ChromeOS en Android). Het stelt jou en je leerlingen in staat om projecten offline te blijven maken zonder de toegevoegde componenten van de Scratch online community: https://scratch.mit.edu/download