Hier zijn enkele tips om veilig te blijven op Scratch:

1. Deel geen persoonlijk identificeerbare informatie over Scratch. Persoonlijk identificeerbare informatie is informatie die iemand anders in staat zou kunnen stellen om erachter te komen wie je in het echte leven bent.

Persoonlijk identificeerbare informatie omvat, maar is niet beperkt tot, het volgende:

• Je woonplaats of adres
  • De naam van je school
  • Je IP adres
  • Je echte voornaam
  • Je echte achternaam
  • Het adres van je school
  • De initialen van je school, een mascotte of andere unieke eigenschappen van je school
  • Je geboortedatum
  • Je leerling nummer
  • De echte naam van je leraar, voogd of vriend...
  • Je telefoonnummer
  • Je emailadres

2. Deel je wachtwoord met niemand. Als een Scratch Project om je wachtwoord vraagt, vul het dan niet in (en gebruik de knop "Melden" om het Scratch Team te laten weten dat ze het project moeten verwijderen). Voer alleen je wachtwoord in bij het inloggen op Scratch. Vertel aan niemand je wachtwoord.

3. Phishing mails. De emails van het Scratch Team kunnen alleen maar afkomstig zijn van appeals@scratch.mit.edu, help@scratch.mit.edu, no-reply@scratch.mit.edu, scratch-translators@scratch.mit.edu of scratchday@scratch.mit.edu. Wanneer je emails ontvangt van het Scratch Team met andere emailadressen dan komen deze niet van het Scratch Team! Open deze emails niet. Meld het ons op help@scratch.mit.edu!