Als je op een link klikt om iemands Scratch-project te bekijken en een foutmelding krijgt (zoals "Oeps! De server krabt aan zijn kop"), is het project waarschijnlijk niet gedeeld.

Voordat een project wordt gedeeld, is de enige persoon die het kan zien de maker van het project. Zodra die het project heeft gedeeld, zou de projectlink voor iedereen moeten werken, zelfs voor mensen die niet bij Scratch zijn ingelogd.

Als de maker van het project problemen heeft met het delen van zijn of haar project, moet deze persoon mogelijk het e-mailadres bevestigen. Men kan controleren of de e-mail is bevestigd en vragen om de bevestigingsmail opnieuw te verzenden in deaccountinstellingen.