Je kan op verschillende manieren hulp krijgen bij het maken van Scratch projecten.

Op de Scratch Ideeën pagina staan materialen die je kunnen helpen bij het maken van projecten.

Handleidingen: Klik op de "Lessen" knop in de Project Editor om tips te krijgen over het maken van animaties, spelletjes en meer. Je kan ook handleidingen vinden van andere Scratchers door te zoeken in de zoekbalk.

Discussiefora: Er zijn veel vriendelijke Scratchers die je graag verder helpen. Je kan op het Nederlandse forum een vraag stellen door een nieuw onderwerp aan te maken. We raden aan om je project te delen (zelfs als het nog niet af is) en je vraag te typen in je projectaantekeningen. Op deze manier kunnen anderen meekijken en suggesties doen.Scratchkaarten: Op de Scratch Ideeënpagina kun je Scratchkaarten vinden met veel tips voor het maken van Scratch projecten.

We hopen dat je deze hulpmiddelen handig vindt en dat je ook anderen helpt als je al wat verder bent!