Mene lohkopaletin "Muuttujat"-osioon, valitse "Tee muuttuja" ja napsauta sitten "Pilvimuuttuja (tallennettu palvelimelle)" -valintaruutua. Pilvimuuttujaasi liittyvät tiedot tallennetaan palvelimelle, taltioidaan ajan myötä ja ovat kaikkien projektin avaajien saatavilla.

Pilvimuuttujat eivät välttämättä näy editorissasi useista syistä:

• Jos olet uusi Scratchaaja, pilvi muuttujat on poistettu käytöstä tililtäsi, kunnes saat Scratchaaja-tilan. Voit saada tämän tilan olemalla aktiivinen yhteisössä ja odottamalla kutsua ryhtyä Scratchaajaksi.
  • Jos käytät Scratchiä Android-laitteella, pilvimuuttujat eivät ole käytössä laitteessasi.