Jos sinulla on vaikeuksia projektien tallennuksessa, tässä on joitain ehdotuksia sen korjaamiseksi.

Äänen tai kuvan koko: Jos ääni tai kuva on suurempi kuin Scratch-tiedoston enimmäiskoko (10 Mt), projekti ei tallennu. Jos leikkaat äänen pienemmiksi palasiksi äänieditorilla, niin sen pitäisi tallentua.

Leikataksesi ääni pienemmiksi kappaleiksi tee näin:

1) Napsauta Äänet-välilehteä ja valitse pitkä musiikki- tai äänitiedosto.

2) Valitse osa äänestä, alusta alkaen.

3) Napsauta "Kopioi uuteen" -painiketta. (Jos se ei luo uutta ääntä, kappale on liian suuri, joten valitse pienempi alue.)

4) Valitse äänen seuraava osa. Napsauta uudelleen "Kopioi uuteen".

5) Toista prosessi, kunnes koko ääni on hajonnut paloiksi.

Voit nyt toistaa äänet peräkkäin. Napsauta Koodi-välilehteä. Napsauta yhteen "soita ääni loppuun" -lohkot toistaaksesi jokaisen äänen peräkkäin.

Projektitiedoston koko: Toinen asia, joka voi johtaa projektin tallentamatta jättämiseen, on se, jos kyseessä on erityisen suuri projekti, jossa on paljon hahmoja ja koodia. Scratch tallentaa tietoa projektista tiedostoon nimeltä project.json, jolla on oma tiedostokoko 5 Mt. Jos sinulla on tiedosto, jossa on useita hahmoja ja paljon koodia, yritä käyttää vähemmän hahmoja tai vähemmän lohkoja.

Internet-yhteys: Projekti ei välttämättä tallennu, jos menetät Internet-yhteyden yrittäessäsi tallentaa.

Uloskirjaus: Toinen asia, joka usein estää ihmisiä tallentamasta, on, jos heidän tilinsä kirjataan ulos. Näin voi tapahtua, jos tili on kirjautunut useampaan kuin yhteen tietokoneeseen tai jos useampaan kuin yhteen tiliin on kirjautunut sisään samassa tietokoneessa. Näin tapahtuu yleensä, kun joku työskentelee sekä kotona että koulussa, jos useampi kuin yksi henkilö jakaa tilin (jota emme suosittele) tai jos kaksi ihmistä työskentelee samalla tietokoneella.

Välttääksesi uloskirjautumisen, älä jaa Scratch-tilejä muiden kanssa ja kirjaudu vain yhteen tietokoneeseen ja tiliin kerrallaan. Muista myös kirjautua ulos, kun olet käyttänyt Scratchia koulussa, kirjastossa tai muussa jaetussa tietokoneessa.